Audrey

Audrey, 72 jaar
Wanneer de arts mij vertelde dat het me goed zou doen om meer te wandelen, dacht ik ''Wel, misschien zou een hond me kunnen helpen om gemotiveerd te blijven en meer te gaan wandelen''.
Lees het volledige verhaal

Hoe alles begon
Het begon met iets banaals. Toen ik een zware pan op het vuur wou zetten, voelde ik plots hevige pijn in mijn rug.
Op de röntgenfoto’s was te zien dat ik een indeukingsfractuur van één van mijn wervels had. De radioloog adviseerde mij een botdichtheidsmeting waaruit bleek dat ik osteoporose had.
Wat ik veranderde
In het begin maakte ik me zorgen over mijn diagnose en was ik heel pessimistisch. Ik zag de toekomst somber in en kon me niet voorstellen dat ik onafhankelijk en gezond zou kunnen blijven. Ik wist dat ik meer moest bewegen en actiever worden, maar ik wist niet hoe ik daaraan moest beginnen.
Wanneer mijn arts mij suggereerde om meer te gaan wandelen, dacht ik er onmiddellijk aan om een hond te kopen. Ik heb er altijd eentje gewild, maar mijn echtgenoot was er niet zo enthousiast over. Gelukkig stemde hij ermee in om Max te adopteren, een iets oudere hond van een lokaal asiel. Als Max er is, is het bijna onmogelijk om je triestig te voelen – hij is één brok energie! Bovendien stimuleert hij mij om meer te gaan wandelen.
Mijn arts raadde mij ook aan om calciumsupplementen in te nemen en een behandelplan te volgen om mijn botten te versterken.
Hoe dit mij heeft geholpen
Sinds mijn diagnose, ga ik elke dag wandelen met Max. In het begin kon ik niet zo ver gaan maar geleidelijk aan begon ik steeds verder te wandelen en me beter te voelen. En ik heb ook de moed gevonden om te stoppen met roken!

Hoe ik me nu voel
Zoals de uitdrukking zegt, na regen komt zonneschijn. Hoewel ik de diagnose van osteoporose aanvankelijk heel somber inzag, begin ik nu de goeie kanten ervan te zien.
Ten eerste, deze diagnose deed me beseffen dat ik beter voor mezelf moet zorgen. Ten tweede, Max houdt me fit. Hij geeft me zin om naar buiten te gaan voor een wandeling zelfs als het weer niet zo goed is. En tenslotte, Max voelt zich goed in zijn nieuwe thuis.

Trainingsgids

Blijf actief. Blijf onafhankelijk.

Er zijn 101 manieren om in beweging te blijven. Zoek activiteiten die het best passen bij uw levensstijl.
Kom in beweging!
Verhalen

Lees meer verhalen

Helen, 70 jaar

“Om te kunnen zorgen voor de mensen van wie ik houd, moet ik goed voor mezelf zorgen.”

Sarah, 70 jaar

“Ik voel me nog energiek en ik wil actief blijven, ondanks mijn leeftijd!”

Paul, 77 jaar

“Ik mag dan oude botten hebben, maar ik ben nog jong van hart!”

Doris, 79 jaar

“Ik moet actief blijven om mee te kunnen met mijn kleinkinderen.”

Jane, 70 jaar

“Een vriendin raadde me aan om de test te doen en dit heeft mijn leven veranderd, in de goede zin!”

Alice, 74 jaar

“Ik heb altijd voor anderen gezorgd. Nu wil ik niet tot last zijn.”