Ontdek de getuigenis van Christine | Osteoporose News

 
 
Getuigenissen
Christine, 72 jaar
Toen de dokter me zei dat het goed voor me zou zijn als ik wat meer zou wandelen, heb ik erover nagedacht om een hond te nemen, omdat ik dan misschien meer zou gaan bewegen.
Lees de getuigenis

Hoe het begon
HET BEGON ALLEMAAL TOEN IK EEN GROTE POT OP HET VUUR WILDE ZETTEN EN PLOTS HEVIGE PIJN IN MIJN RUG VOELDE.
 
Het resultaat van het radiologisch onderzoek was duidelijk: een indeukingsfractuur van de wervelkolom. Mijn dokter stelde voor een osteodensitometrie te doen, waaruit bleek dat ik osteoporose heb.
 
Wat heb ik
veranderd
Ik kon me niet voorstellen dat ik in de toekomst nog zelfstandig en gezond kon zijn. Maar omdat ik van nature optimistisch en vastberaden ben, besliste ik dat ik meer moest gaan bewegen en actief gaan leven. Maar ik wist niet goed hoe ik daarmee moest beginnen.

Toen de dokter voorstelde om meer te gaan wandelen, dacht ik er meteen aan een hondje te adopteren. Ik heb er altijd een gewild, maar mijn man was nooit enthousiast. Gelukkig ging hij ermee akkoord om Max te adopteren, een ouder hondje uit een asiel in de buurt. Sinds Max bij ons is, voel ik me nooit meer verdrietig. Hij loopt over van de energie! En hij stimuleert me ook om meer te bewegen.

Mijn dokter raadde me ook aan calciumsupplementen te nemen en een medische behandeling te volgen om mijn botten te versterken.
 
Hoe heeft het me
geholpen
Hoewel het in het begin moeilijk was om de diagnose van osteoporose te aanvaarden, heb ik door de ziekte wel een positieve wending aan mijn manier van leven kunnen geven. Sinds mijn diagnose ga ik elke dag wandelen met Max. In het begin liep ik niet zo snel, maar nu begin ik steeds langere wandelingen te maken en voel ik me beter. Ik vond ook de moed om te stoppen met roken!

 

Hoe voel ik me vandaag
ZOALS DE UITDRUKKING ZEGT: ER IS ALTIJD EEN GELUK BIJ EEN ONGELUK. HOEWEL DE DIAGNOSE VAN OSTEOPOROSE IN HET BEGIN ALS EEN MOKERSLAG VOELDE, BEGIN IK NU DE POSITIEVE KANTEN TE ZIEN.
Om te beginnen besefte ik door osteoporose dat ik beter voor mezelf moest gaan zorgen. Nu houdt Max me in vorm. Door hem heb ik zin om te gaan wandelen, ook al is het slecht weer. En Max voelt zich goed in zijn nieuwe thuis.

 
Gids voor lichaamsbeweging
Blijf in vorm.
Blijf zelfstandig.
Er zijn 101 manieren om in beweging te blijven. Zoek wat het beste bij u past.
Beweeg!!

Lees meer getuigenissen

Monique, 70 jaar

Dankzij de tuin van mijn zoon, de zon, lichaamsbeweging en groene groenten blijf ik in vorm.

Nicole, 70 jaar

Ongelooflijk hoe kleine aanpassingen me geholpen hebben zelfstandig te blijven.

Patrick, 77 jaar

Ik heb gehoord dat kleine ongelukjes zware gevolgen kunnen hebben naarmate je ouder wordt. Dus ik ben meteen in actie gekomen!

Marie, 70 jaar

Toen de dokter me vertelde dat ik bijna 5 cm gekrompen was, dacht ik na de eerste schok meteen: 'Daarom kan ik niet meer bij het bovenste plankje in de kast!'

Christine

Christine, 72 jaar

Toen de dokter me zei dat het goed voor me zou zijn als ik wat meer zou wandelen, heb ik erover nagedacht om een hond te nemen, omdat ik dan misschien meer zou gaan bewegen.

Alice1

Alice, 74 jaar

Ik heb nooit iemand tot last willen zijn. En toch is dat hoe ik me voelde toen de dokter me de resultaten van mijn onderzoek gaf. Het heeft even geduurd voor ik mijn leven weer in handen kon nemen, maar ik ben optimistisch en dat heeft uiteindelijk de bovenhand gehaald!

doris2

Anne, 79 jaar

Ik wil graag van leuke momenten met mijn kleinkinderen kunnen blijven genieten. Daarom ben ik anders gaan leven, want ik wil voor hen in vorm blijven!

jane

Martine, 71 jaar

Genetica heeft me altijd geïnteresseerd. Toen ik ontdekte dat osteoporose onder meer erfelijk is, ben ik doelgericht onderzoek gaan doen.

Rudi, 63 jaar & Anja, 54 jaar

Osteoporose is een sluipmoordenaar. Het is bij je aanwezig maar je voelt er niets van, je weet er niets van. Tot je op een zeker moment valt of een misstap doet en je iets breekt. Op dat moment zouden eigenlijk de alarmbellen moeten afgaan.

BL-PRO-0621-00017 (v1.0) Creatiedatum 29 juni 2021