Ontdek de getuigenis van Marie | Osteoporose News

 
 
Getuigenissen
Marie, 70 jaar
Toen de dokter me vertelde dat ik bijna 5 cm gekrompen was, dacht ik na de eerste schok meteen: 'Daarom kan ik niet meer bij het bovenste plankje in de kast!'
Lees de getuigenis

Hoe het begon
TIJDENS EEN ROUTINEONDERZOEK WERD IK BIJ DE DOKTER OOK GEMETEN EN TOEN BLEEK DAT IK 5 CM WAS GEKROMPEN. IK KON HET NIET GELOVEN.
Ik voelde inderdaad al een paar jaar pijn in de rug, maar ik ben niet iemand die snel klaagt. Maar toen merkte ik ook dat ik kleiner begon te worden. Vervelend, dat wel, want ik kon niet meer bij bepaalde spullenop het bovenste plankje in de keukenkast. Mijn dokter vertelde dat ik misschien osteoporose kon hebben.

Om het zeker te weten deed hij enkele onderzoeken, een röntgenfoto van de rug en een botmineraaldichtheidstest. Uit die röntgenfoto bleek dat ik een wervelfractuur had zonder dat ik het wist. Dat was waarschijnlijk de reden van mijn rugpijn. De osteodensitometrie bevestigde de diagnose van osteoporose.
Wat heb ik
veranderd
Ik ben vastbesloten om mijn leven aan de ziekte aan te passen en eindelijk voor mijn gezondheid te zorgen - dat had ik eerlijk gezegd nog niet gedaan.
Na het gesprek met mijn dokter, begon ik met kleine veranderingen en met een behandeling. Ik paste mijn voeding aan, zette meer groenten en fruit op het menu en begon met calcium- en vitamine D-supplementen. Ik ontdekte ook heel handige oefeningen op osteoporosenews.be. Ik gebruik zelfs kleine gewichten!
En thuis neem ik een klein krukje om bij het bovenste plankje in de kast te kunnen!
Hoe heeft het me
geholpen
Ik ben vastbesloten om actief en zelfstandig te blijven. Dat ik daarom vanaf vandaag een paar kleine dingetjes moet veranderen, is maar een kleine prijs om gezond te blijven en breuken te vermijden.

 

Hoe voel ik me vandaag
IK BEN VASTBESLOTEN OM ACTIEF TE BLIJVEN EN NIET VAST TE ROESTEN.

 
Gids voor lichaamsbeweging
Blijf in vorm.
Blijf zelfstandig.
Er zijn 101 manieren om in beweging te blijven. Zoek wat het beste bij u past.
Beweeg!!

Lees meer getuigenissen

Monique, 70 jaar

Dankzij de tuin van mijn zoon, de zon, lichaamsbeweging en groene groenten blijf ik in vorm.

Nicole, 70 jaar

Ongelooflijk hoe kleine aanpassingen me geholpen hebben zelfstandig te blijven.

Patrick, 77 jaar

Ik heb gehoord dat kleine ongelukjes zware gevolgen kunnen hebben naarmate je ouder wordt. Dus ik ben meteen in actie gekomen!

Marie, 70 jaar

Toen de dokter me vertelde dat ik bijna 5 cm gekrompen was, dacht ik na de eerste schok meteen: 'Daarom kan ik niet meer bij het bovenste plankje in de kast!'

Christine

Christine, 72 jaar

Toen de dokter me zei dat het goed voor me zou zijn als ik wat meer zou wandelen, heb ik erover nagedacht om een hond te nemen, omdat ik dan misschien meer zou gaan bewegen.

Alice1

Alice, 74 jaar

Ik heb nooit iemand tot last willen zijn. En toch is dat hoe ik me voelde toen de dokter me de resultaten van mijn onderzoek gaf. Het heeft even geduurd voor ik mijn leven weer in handen kon nemen, maar ik ben optimistisch en dat heeft uiteindelijk de bovenhand gehaald!

doris2

Anne, 79 jaar

Ik wil graag van leuke momenten met mijn kleinkinderen kunnen blijven genieten. Daarom ben ik anders gaan leven, want ik wil voor hen in vorm blijven!

jane

Martine, 71 jaar

Genetica heeft me altijd geïnteresseerd. Toen ik ontdekte dat osteoporose onder meer erfelijk is, ben ik doelgericht onderzoek gaan doen.

Rudi, 63 jaar & Anja, 54 jaar

Osteoporose is een sluipmoordenaar. Het is bij je aanwezig maar je voelt er niets van, je weet er niets van. Tot je op een zeker moment valt of een misstap doet en je iets breekt. Op dat moment zouden eigenlijk de alarmbellen moeten afgaan.

BL-PRO-0621-00017 (v1.0) Creatiedatum 29 juni 2021