Ontdek de getuigenis van Alice | Osteoporose News

 
 
Getuigenissen
Alice, 74 jaar
'Ik heb nooit iemand tot last willen zijn. En toch is dat hoe ik me voelde toen de dokter me de resultaten van mijn onderzoek gaf. Het heeft even geduurd voor ik mijn leven weer in handen kon nemen, maar ik ben optimistisch en dat heeft uiteindelijk de bovenhand gehaald!'
Lees de getuigenis

Hoe het begon
OMDAT EEN LANGDURIGE BEHANDELING MET CORTISONE EEN RISICOFACTOR VOOR OSTEOPOROSE IS, LIET IK MIJN DOKTER DE RESULTATEN ZIEN VAN DE TEST DIE IK ONLINE HAD GEDAAN. IK VROEG HEM OOK OM MIJN BOTDICHTHEID TE METEN, 'VOOR DE ZEKERHEID'.
Een paar jaar geleden stelde ze voor om met mijn dokter te praten over mogelijke bijwerkingen van de medicijnen op basis van cortisone die ik nam voor mijn reumatoïde polyartritis. Ze stelde ook voor om op osteoporosenews.be de sneltest te doen en te bekijken of ik een risico op osteoporose liep.
Wat heb ik
veranderd
Mijn dokter schreef me de klassieke behandeling voor, maar ik wilde er graag meer over weten. Ik ben altijd naar de huisarts geweest voor advies over mijn gezondheid, maar nu ik beter voor mezelf wilde zorgen, wist ik niet waar te beginnen. Mijn dochter zocht een paar dingen op en stelde voor om evenwichtiger te eten en meer te bewegen. Ik geef toe dat ik niet goed wist waar te beginnen ... Mijn dochter is verpleegster, dus ze stelde voor mij een lijst met vragen op die ik op de volgende consultatie aan mijn dokter kon stellen.
IK GA NU EEN KEER PER WEEK ZWEMMEN OM MIJN SPIEREN TE VERSTERKEN. EEN GOED EXCUUS OM METEEN OOK VAN DE SAUNA TE GENIETEN. IN PLAATS VAN DE AUTO TE NEMEN DOE IK KORTE AFSTANDEN NU TE VOET, BIJVOORBEELD OM BOODSCHAPPEN TE DOEN IN DE BUURT. DAT GEEFT MIJ DE NODIGE MOTIVATIE OM GEZOND TE ETEN.
Hoe heeft het me
geholpen
Het kan vreemd klinken, maar de diagnose van osteoporose is goed geweest voor mij. Ik heb nu echt een reden om goed voor mezelf te zorgen, zodat ik volop van het leven kan blijven genieten.
Ik volg nu een uitgebreid programma met oefeningen, voeding, vitaminesupplementen en medicijnen om mijn botten te versterken. Zo houd ik de ziekte binnen de perken.

 

Hoe voel ik me vandaag
IS DAT GENOEG?
Aan de ene kant heb ik het gevoel dat ik mijn lichaam weer onder controle heb. Ik weet dat ik osteoporose
heb, maar ik weet hoe ik de ziekte kan behandelen.

 
Gids voor lichaamsbeweging
Blijf in vorm.
Blijf zelfstandig.
Er zijn 101 manieren om in beweging te blijven. Zoek wat het beste bij u past.
Beweeg!!

Lees meer getuigenissen

Monique, 70 jaar

Dankzij de tuin van mijn zoon, de zon, lichaamsbeweging en groene groenten blijf ik in vorm.

Nicole, 70 jaar

Ongelooflijk hoe kleine aanpassingen me geholpen hebben zelfstandig te blijven.

Patrick, 77 jaar

Ik heb gehoord dat kleine ongelukjes zware gevolgen kunnen hebben naarmate je ouder wordt. Dus ik ben meteen in actie gekomen!

Marie, 70 jaar

Toen de dokter me vertelde dat ik bijna 5 cm gekrompen was, dacht ik na de eerste schok meteen: 'Daarom kan ik niet meer bij het bovenste plankje in de kast!'

Christine

Christine, 72 jaar

Toen de dokter me zei dat het goed voor me zou zijn als ik wat meer zou wandelen, heb ik erover nagedacht om een hond te nemen, omdat ik dan misschien meer zou gaan bewegen.

Alice1

Alice, 74 jaar

Ik heb nooit iemand tot last willen zijn. En toch is dat hoe ik me voelde toen de dokter me de resultaten van mijn onderzoek gaf. Het heeft even geduurd voor ik mijn leven weer in handen kon nemen, maar ik ben optimistisch en dat heeft uiteindelijk de bovenhand gehaald!

doris2

Anne, 79 jaar

Ik wil graag van leuke momenten met mijn kleinkinderen kunnen blijven genieten. Daarom ben ik anders gaan leven, want ik wil voor hen in vorm blijven!

jane

Martine, 71 jaar

Genetica heeft me altijd geïnteresseerd. Toen ik ontdekte dat osteoporose onder meer erfelijk is, ben ik doelgericht onderzoek gaan doen.

Rudi, 63 jaar & Anja, 54 jaar

Osteoporose is een sluipmoordenaar. Het is bij je aanwezig maar je voelt er niets van, je weet er niets van. Tot je op een zeker moment valt of een misstap doet en je iets breekt. Op dat moment zouden eigenlijk de alarmbellen moeten afgaan.

BL-PRO-0621-00017 (v1.0) Creatiedatum 29 juni 2021