Ontdek de getuigenis van Martine | Osteoporose News

 
 
Getuigenissen
Martine, 77 jaar
'Genetica heeft me altijd geïnteresseerd. Toen ik ontdekte dat osteoporose onder meer erfelijk is, ben ik doelgericht onderzoek gaan doen.'
Lees de getuigenis

Hoe het begon
OSTEOPOROSE WAS GEEN ONBEKENDE.
Mijn moeder kreeg de diagnose toen ze zestig was, mijn grootmoeder van vaderszijde had een bochel op de rug. Ik stond er totaal niet bij stil dat ik het ook kon hebben, tot een vriendin me aanraadde om de sneltest voor osteoporose op osteoporosenews.be te doen.

Voor ik de test deed, dacht ik totaal niet dat ik een risico liep. Ik liet de resultaten aan mijn dokter zien en hij deed meteen een botmineraaldichtheidstest.

Een eenvoudig onderzoek, niet invasief en volledig pijnloos. Ik hoefde alleen maar te gaan liggen en een paar minuten niet te bewegen. En ik kreeg de resultaten heel snel.
Wat heb ik
veranderd
Het was geen grote verrassing toen ik hoorde dat ik osteoporose heb. Toch maakte ik me zorgen over wat dat voor mijn dagelijkse leven zou betekenen.

Ik heb altijd al geweten dat ik niet echt gezond leefde, maar ik had geen motivatie om er iets aan te veranderen. Alleen voor mezelf koken vind ik niet zo leuk, dus koop ik vaak kant-en-klare maaltijden. En ik neem altijd de auto, ook al duurt het langer om een parkeerplaats te vinden dan om te voet te gaan.

Mijn dokter raadde me niet alleenaan een geneesmiddelenbehandeling op te starten, maar ook om een paar dingen grondig te veranderen. Om voor mijn botten te zorgen zette ik fruit, groenten en een vitamine D-supplement op het menu. En ik begon ook meer te bewegen. Ik doe nu een keer per week tai chi en het verbaast me hoe leuk ik dat vind. Ik doe ook wat oefeningen die ik op osteoporosenews.be heb gevonden.
IK RAAD MIJN HELE FAMILIE EN ZELFS MIJN VRIENDEN AAN OM ZICH TE LATEN TESTEN.
Hoe heeft het me
geholpen
IK BEN GEZONDER GAAN ETEN EN IK HOUD CONTACT MET VRIENDEN, VOOR WIE IK GEREGELD EEN GEZONDE, UITGEBREIDE MAALTIJD BEREID. DE RESTJES VRIES IK IN OM LATER OP TE ETEN!

 

Hoe voel ik me vandaag
IK VOEL ME NU GEZONDER DAN VOOR MIJN DIAGNOSE. DE SNELTEST VOOR HET RISICO OP OSTEOPOROSE HEEFT ME GEHOLPEN. IK RAAD HET NU AL MIJN VRIENDEN EN MIJN HELE FAMILIE AAN!

 
Gids voor lichaamsbeweging
Blijf in vorm.
Blijf zelfstandig.
Er zijn 101 manieren om in beweging te blijven. Zoek wat het beste bij u past.
Beweeg!!

Lees meer getuigenissen

Monique, 70 jaar

Dankzij de tuin van mijn zoon, de zon, lichaamsbeweging en groene groenten blijf ik in vorm.

Nicole, 70 jaar

Ongelooflijk hoe kleine aanpassingen me geholpen hebben zelfstandig te blijven.

Patrick, 77 jaar

Ik heb gehoord dat kleine ongelukjes zware gevolgen kunnen hebben naarmate je ouder wordt. Dus ik ben meteen in actie gekomen!

Marie, 70 jaar

Toen de dokter me vertelde dat ik bijna 5 cm gekrompen was, dacht ik na de eerste schok meteen: 'Daarom kan ik niet meer bij het bovenste plankje in de kast!'

Christine

Christine, 72 jaar

Toen de dokter me zei dat het goed voor me zou zijn als ik wat meer zou wandelen, heb ik erover nagedacht om een hond te nemen, omdat ik dan misschien meer zou gaan bewegen.

Alice1

Alice, 74 jaar

Ik heb nooit iemand tot last willen zijn. En toch is dat hoe ik me voelde toen de dokter me de resultaten van mijn onderzoek gaf. Het heeft even geduurd voor ik mijn leven weer in handen kon nemen, maar ik ben optimistisch en dat heeft uiteindelijk de bovenhand gehaald!

doris2

Anne, 79 jaar

Ik wil graag van leuke momenten met mijn kleinkinderen kunnen blijven genieten. Daarom ben ik anders gaan leven, want ik wil voor hen in vorm blijven!

jane

Martine, 71 jaar

Genetica heeft me altijd geïnteresseerd. Toen ik ontdekte dat osteoporose onder meer erfelijk is, ben ik doelgericht onderzoek gaan doen.

Rudi, 63 jaar & Anja, 54 jaar

Osteoporose is een sluipmoordenaar. Het is bij je aanwezig maar je voelt er niets van, je weet er niets van. Tot je op een zeker moment valt of een misstap doet en je iets breekt. Op dat moment zouden eigenlijk de alarmbellen moeten afgaan.

BL-PRO-0621-00017 (v1.0) Creatiedatum 29 juni 2021