Ontdek de getuigenis van Anne| Osteoporose News

 
 
Getuigenissen
Anne, 79 jaar
Ik wil graag van leuke momenten met mijn kleinkinderen kunnen blijven genieten. Daarom ben ik anders gaan leven, want ik wil voor hen in vorm blijven!
Lees de getuigenis

Hoe het begon
Ook al heb je het heel druk, het is toch belangrijk om de tijd te nemen voor je gezondheid. Ik ga ook geregeld langs bij de dokter voor een controle. Een paar jaar geleden kreeg ik hevige rugpijn. Net als mijn kleinkinderen speurde ik het internet af op zoek naar antwoorden. Toen ik ontdekte dat het misschien om een breuk kon gaan, maakte ik me ongerust en belde ik mijn dokter. Hij raadde me aan een röntgenfoto te laten maken. Daaruit bleek dat ik een wervel gebroken had. ik deed een botdichtheidsonderzoek en bleek osteoporose te hebben.
 
Wat heb ik
veranderd
Mijn eerste reactie toen ik de diagnose hoorde, was ongeloof. Ik kon maar moeilijk geloven dat gewone rugpijn kon wijzen op een wervelbreuk. Ik begon me zorgen te maken. Ik weet nog dat ik aan mijn gezin dacht, welke invloed zou mijn ziekte op hen hebben? Zou ik een last voor hen worden? Zou ik nog een actieve rol kunnen spelen in het leven van mijn kleinkinderen?

Ik nam de koe bij de hoorns en deed er alles aan om het tij te keren.

Ik begon beter voor mezelf te zorgen, ik volgde de behandeling van de dokter heel stipt. Ik begon gevarieerd en evenwichtig te eten, nam vitaminesupplementen en ging op zondag wandelen met vrienden. Dat is goed voor mijn hoofd, maar ook voor de gezondheid van mijn botten!
Hoe heeft het me
geholpen
ZORG DRAGEN VOOR MEZELF
Die kleine veranderingen in mijn manier van leven hebben een grote impact gehad op mijn levenskwaliteit.

 

Hoe voel ik me vandaag
GELUKKIG HEEFT DE DOKTER ME GEZEGD DAT IK NOG VELE JAREN ACHTER MIJN KLEINKINDEREN ZAL KUNNEN RENNEN ALS IK GOED VOOR DE GEZONDHEID VAN MIJN BOTTEN BLIJF ZORGEN!
 

 
Gids voor lichaamsbeweging
Blijf in vorm.
Blijf zelfstandig.
Er zijn 101 manieren om in beweging te blijven. Zoek wat het beste bij u past.
Beweeg!!

Lees meer getuigenissen

Monique, 70 jaar

Dankzij de tuin van mijn zoon, de zon, lichaamsbeweging en groene groenten blijf ik in vorm.

Nicole, 70 jaar

Ongelooflijk hoe kleine aanpassingen me geholpen hebben zelfstandig te blijven.

Patrick, 77 jaar

Ik heb gehoord dat kleine ongelukjes zware gevolgen kunnen hebben naarmate je ouder wordt. Dus ik ben meteen in actie gekomen!

Marie, 70 jaar

Toen de dokter me vertelde dat ik bijna 5 cm gekrompen was, dacht ik na de eerste schok meteen: 'Daarom kan ik niet meer bij het bovenste plankje in de kast!'

Christine

Christine, 72 jaar

Toen de dokter me zei dat het goed voor me zou zijn als ik wat meer zou wandelen, heb ik erover nagedacht om een hond te nemen, omdat ik dan misschien meer zou gaan bewegen.

Alice1

Alice, 74 jaar

Ik heb nooit iemand tot last willen zijn. En toch is dat hoe ik me voelde toen de dokter me de resultaten van mijn onderzoek gaf. Het heeft even geduurd voor ik mijn leven weer in handen kon nemen, maar ik ben optimistisch en dat heeft uiteindelijk de bovenhand gehaald!

doris2

Anne, 79 jaar

Ik wil graag van leuke momenten met mijn kleinkinderen kunnen blijven genieten. Daarom ben ik anders gaan leven, want ik wil voor hen in vorm blijven!

jane

Martine, 71 jaar

Genetica heeft me altijd geïnteresseerd. Toen ik ontdekte dat osteoporose onder meer erfelijk is, ben ik doelgericht onderzoek gaan doen.

Rudi, 63 jaar & Anja, 54 jaar

Osteoporose is een sluipmoordenaar. Het is bij je aanwezig maar je voelt er niets van, je weet er niets van. Tot je op een zeker moment valt of een misstap doet en je iets breekt. Op dat moment zouden eigenlijk de alarmbellen moeten afgaan.

BL-PRO-0621-00017 (v1.0) Creatiedatum 29 juni 2021