Ontdek de getuigenis van Patrick | Osteoporose News

 
 
Getuigenissen
Patrick, 77 jaar
''Ik heb gehoord dat kleine ongelukjes zware gevolgen kunnen hebben naarmate je ouder wordt. Dus ik ben meteen in actie gekomen!'”
Lees de getuigenis

Hoe het begon
Het begon voor mij toen ik viel met de fiets. Niets ernstigs, maar ik moest toch naar het ziekenhuis voor een polsbreuk. Een jaar later brak ik mijn enkel toen ik een trede op de ladder miste. De radioloog zag iets vreemds op mijn röntgenfoto en raadde me aan een botdichtheidstest te laten doen. De resultaten lieten geen twijfel: osteoporose.
Toen ik de lijst met mogelijke risicofactoren voor osteoporose doornam, dacht ik dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Ik rook niet, ik drink niet teveel, er is geen osteoporose in mijn familie en als kers op de taart ben ik een man!
OSTEOPOROSE IS EEN ZIEKTE DIE VROUWEN OP EEN BEPAALDE LEEFTIJD TREFT, TOCH?BLIJKBAAR IS HET MEER DAN DAT. IN WERKELIJKHEID TREFT ZE OOK 1 OP 5 MANNEN OUDER DAN 50 JAAR.
Wat heb ik
veranderd
Ik mag dan wel osteoporose hebben en ik ben gepensioneerd, maar diep vanbinnen voel ik me nog jong. Toch besloot ik om een paar dingen anders te gaan doen om ongelukken in de toekomst te vermijden en zo min mogelijk risico te lopen iets te breken.
Ter ontspanning ga ik fietsen met vrienden in plaats van op mijn koersfiets te springen. Het risico dat ik val, is zo veel kleiner. Ik doe ook oefeningen die ik op osteoporosenews.be heb gevonden. Voor ik met de dokter ging praten over een mogelijke behandeling, heb ik zelf wat onderzoek gedaan. De checklist op osteoporosenews.be hielp me bij het opstellen van een vragenlijst. Mijn dokter vertelde me dat de gezondheid van mijn botten op lange termijn zou verbeteren als ik mijn behandeling trouw zou volgen.
Hoe heeft het me geholpen
SINDS IK DE DIAGNOSE KREEG, BEN IK ME NOG MEER BEWUST VAN MIJN GRENZEN. MAAR DAT BETEKENT NIET DAT IK MEZELF NIET AF EN TOE EEN KEER VERWEN!

Hoe voel ik me vandaag
IK GENIET ECHT VAN HET LEVEN EN VAN ALLES WAT HET ME NOG TE BIEDEN HEEFT. TOCH BEN IK VOORZICHTIGER DAN VROEGER.

 
Gids voor lichaamsbeweging
Blijf in vorm.
Blijf zelfstandig.
Er zijn 101 manieren om in beweging te blijven. Zoek wat het beste bij u past.
Beweeg!!

Lees meer getuigenissen

Monique, 70 jaar

Dankzij de tuin van mijn zoon, de zon, lichaamsbeweging en groene groenten blijf ik in vorm.

Nicole, 70 jaar

Ongelooflijk hoe kleine aanpassingen me geholpen hebben zelfstandig te blijven.

Patrick, 77 jaar

Ik heb gehoord dat kleine ongelukjes zware gevolgen kunnen hebben naarmate je ouder wordt. Dus ik ben meteen in actie gekomen!

Marie, 70 jaar

Toen de dokter me vertelde dat ik bijna 5 cm gekrompen was, dacht ik na de eerste schok meteen: 'Daarom kan ik niet meer bij het bovenste plankje in de kast!'

Christine

Christine, 72 jaar

Toen de dokter me zei dat het goed voor me zou zijn als ik wat meer zou wandelen, heb ik erover nagedacht om een hond te nemen, omdat ik dan misschien meer zou gaan bewegen.

Alice1

Alice, 74 jaar

Ik heb nooit iemand tot last willen zijn. En toch is dat hoe ik me voelde toen de dokter me de resultaten van mijn onderzoek gaf. Het heeft even geduurd voor ik mijn leven weer in handen kon nemen, maar ik ben optimistisch en dat heeft uiteindelijk de bovenhand gehaald!

doris2

Anne, 79 jaar

Ik wil graag van leuke momenten met mijn kleinkinderen kunnen blijven genieten. Daarom ben ik anders gaan leven, want ik wil voor hen in vorm blijven!

jane

Martine, 71 jaar

Genetica heeft me altijd geïnteresseerd. Toen ik ontdekte dat osteoporose onder meer erfelijk is, ben ik doelgericht onderzoek gaan doen.

Rudi, 63 jaar & Anja, 54 jaar

Osteoporose is een sluipmoordenaar. Het is bij je aanwezig maar je voelt er niets van, je weet er niets van. Tot je op een zeker moment valt of een misstap doet en je iets breekt. Op dat moment zouden eigenlijk de alarmbellen moeten afgaan.

BL-PRO-0621-00017 (v1.0) Creatiedatum 29 juni 2021