Ontdek de getuigenis van Monique | Osteoporose News

 
 
Getuigenissen
Monique, 7O jaar
'Dankzij de tuin van mijn zoon, de zon, lichaamsbeweging en groene groenten blijf ik in vorm.'
Lees de getuigenis

Hoe het begon
Kort nadat ik met pensioen was gegaan, maakte ik een afspraak bij de dokter voor een volledige check-up. Hij raadde me een reeks testen aan en dan vooral een botdichtheidstest.
GLOBAAL GEZIEN WAREN MIJN RESULTATEN GOED ... OP DIE OSTEOPOROSE NA.
Wat heb ik
veranderd
Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik moest verwachten. Tijdens ons eerste gesprek had de dokter me gewoon de grote lijnen verteld en een nieuwe afspraak gepland voor een paar weken later.

Ik had intussen zelf al wat opgezocht en tijdens het opvolgbezoek stelde ik alle mogelijke vragen aan mijn huisarts. Hij startte een programma op met geneesmiddelenbehandeling, calcium- en vitamine D-supplementen, een dieet en lichaamsbeweging.

Ik vond het gemakkelijk om de behandeling te volgen. Toch had ik de indruk dat ik al vrij gezond leefde. Misschien knabbelde ik een beetje meer dan de dokter me had aangeraden en bewoog ik niet voldoende, maar ik voelde me goed. Ik heb dus niets veranderd aan mijn gewoonten.

Een paar maanden nadat ik met de behandeling was begonnen, las ik in een brochure dat osteoporose een stille ziekte is, dat ze geen invloed heeft op de manier waarop mensen hun eigen gezondheid inschatten, maar dat ze zware gevolgen heeft als je iets breekt.
Hoe heeft het me
geholpen
Toen ik de brochure las, ben ik meteen wat over osteoporose gaan opzoeken. Ik wilde weten wat ik kon doen om gezond te blijven. Ook al begrijp ik de ziekte en welke invloed ze kan hebben op mijn gezondheid op lange termijn nog niet helemaal, ben ik toch een paar dingen beginnen veranderen op aanraden van mijn dokter. En het bleek gemakkelijker dan ik had gedacht! Maar goed ook, want ik wil zo normaal mogelijk leven, met mijn kleinkinderen spelen, weggaan met vrienden, mijn eigen groenten kweken!

 

Hoe voel ik me vandaag
IK WIL NIET DAT MIJN OSTEOPOROSE MIJN LEVEN OVERNEEMT. EN IK WIL GEEN LAST ZIJN VOOR MIJN FAMILIE.
Ik ga de langetermijnbehandeling van mijn dokter dus volgen en mijn manier van leven zo goed mogelijk aanpassen aan mijn ziekte, zodat ik zo actief mogelijk kan blijven. Dat moet ook als ik de oma wil blijven die ik nu ben!

 
Gids voor lichaamsbeweging
Blijf in vorm.
Blijf zelfstandig.
Er zijn 101 manieren om in beweging te blijven. Zoek wat het beste bij u past.
Beweeg!!

Lees meer getuigenissen

Monique, 70 jaar

Dankzij de tuin van mijn zoon, de zon, lichaamsbeweging en groene groenten blijf ik in vorm.

Nicole, 70 jaar

Ongelooflijk hoe kleine aanpassingen me geholpen hebben zelfstandig te blijven.

Patrick, 77 jaar

Ik heb gehoord dat kleine ongelukjes zware gevolgen kunnen hebben naarmate je ouder wordt. Dus ik ben meteen in actie gekomen!

Marie, 70 jaar

Toen de dokter me vertelde dat ik bijna 5 cm gekrompen was, dacht ik na de eerste schok meteen: 'Daarom kan ik niet meer bij het bovenste plankje in de kast!'

Christine

Christine, 72 jaar

Toen de dokter me zei dat het goed voor me zou zijn als ik wat meer zou wandelen, heb ik erover nagedacht om een hond te nemen, omdat ik dan misschien meer zou gaan bewegen.

Alice1

Alice, 74 jaar

Ik heb nooit iemand tot last willen zijn. En toch is dat hoe ik me voelde toen de dokter me de resultaten van mijn onderzoek gaf. Het heeft even geduurd voor ik mijn leven weer in handen kon nemen, maar ik ben optimistisch en dat heeft uiteindelijk de bovenhand gehaald!

doris2

Anne, 79 jaar

Ik wil graag van leuke momenten met mijn kleinkinderen kunnen blijven genieten. Daarom ben ik anders gaan leven, want ik wil voor hen in vorm blijven!

jane

Martine, 71 jaar

Genetica heeft me altijd geïnteresseerd. Toen ik ontdekte dat osteoporose onder meer erfelijk is, ben ik doelgericht onderzoek gaan doen.

Rudi, 63 jaar & Anja, 54 jaar

Osteoporose is een sluipmoordenaar. Het is bij je aanwezig maar je voelt er niets van, je weet er niets van. Tot je op een zeker moment valt of een misstap doet en je iets breekt. Op dat moment zouden eigenlijk de alarmbellen moeten afgaan.

BL-PRO-0621-00017 (v1.0) Creatiedatum 29 juni 2021